Vragen voor Candy

Four Candy

Statische of heteluchtoven? Wat is de beste kookmethode?


Deze vraag houdt iedereen bezig: zowel de nieuwe generatie koks, als de meest ervaren chef-koks die worstelen met een nieuw recept. Er is geen enkel juist antwoord, maar we kunnen leren om de twee types van koken te onderscheiden. We kiezen dus de beste geval per geval. Het belangrijkste is dat de oven die we besluiten te kopen met succes de twee types koks tevreden stellen..

Laten we beginnen met de basis: het verschil tussen de soorten warmte.

Om ervoor te zorgen dat het eten op de juiste manier koken, is het belangrijk om het verschil tussen statische en heteluchtoven te begrijpen. Een heteluchtoven bakt op uniforme wijze door de warmte via luchtstroom te verdelen terwijl de statische oven warmte produceert lateraal of verticaal. Ongeacht de bakvoorkeur, is het belangrijk te weten dat de twee methoden ongeveer 20 ° C verschillen: 180 ° C met een statische oven 160 ° C met een heteluchtoven.

Hoe beïnvloedt de bakwijze onze gerechten?

De ventilator in de oven zorgt voor sneller en homogeen koken en verspreidt een heerlijk aroma van het voedsel met behoudt van vocht binnenin. De statische oven, daarentegen, kookt langzamer en delicater, ideaal voor het verkrijgen van goed gekookte en zelfs droge gerechten.

Wanneer moet je de heteluchtoven gebruiken?

Een dergelijke bereiding kan van groot nut zijn wanneer het noodzakelijk is meer voedsel tegelijkertijd te koken op verschillende niveaus, omdat de warmte elke laag in de oven bereikt. Op deze manier kunnen we beide platen gebruiken, bij voorbeel: vlees bovenaan aardappelen onderaan, of lasagne en groenten, vis en bijgerechten. In grote lijnen is deze metode ideaal om voedsel te bereiden die een korst nodig op het oppervlak: vis, wit vlees, rood vlees, groenten, gebakken pasta maar ook zoete gerechten met een zacht hart.

Wanneer moet je de statische oven gebruiken?

De statische oven is geschikt voor alle voedingsmiddelen die bij voorkeur gegaard moeten worden en en die binnen droog moeten zijn, zoals voedsel dat moet rijzen.

Aangezien de statische bereiding in werking treedt vanaf de weerstanden op de wanden – beweegt de warmte zonder luchtstroom en gaart het voedsel gelijkmatig van alle kanten. Dit is perfect voor gerechten zoals brood, pizza, focaccia, maar ook gebak, koekjes, meringues en biscuit.

En het is klaar!

Met deze eenvoudige informatie zijn we eindelijk in staat om de beste gerechten te kiezen voor onze gerechten: Nu hoef je alleen maar om enkele recepten testen, geduldig wachten en ... eet smakelijk!

16/04/15

Categorieën