Over ons

Candy: een succesverhaal, van de eerste wasmachine tot apparaten die zijn aangesloten op wifi.

 

Candy produceerde in 1945 de eerste Italiaanse wasmachine en vond eind jaren 50 de moderne wasmachine met voorlader uit, die al snel dé standaard werd in Italië.

 

Vandaag de dag is Candy een internationaal merk dat een volledig assortiment grote vrijstaande en ingebouwde apparatuur levert met de meest geavanceerde technologieën.

 

De apparaten zijn functioneel, zijn voorzien van Italiaans design en presteren uitstekend. De missie is met het verstrijken van de jaren nooit veranderd: voldoen aan de behoeften van de klant met innovatieve maar gebruiksvriendelijke en betaalbare producten.

GESCHIEDENIS

Candy Matic

1945/1955

In 1945 wordt bij Officine Meccaniche Eden Fumagalli het 'model 50' gemaakt, de eerste Italiaanse wasmachine: deze machine wordt tijdens de Beurs van Milaan in 1946 aan het publiek voorgesteld. In datzelfde jaar krijgt het bedrijf, geïnspireerd door het refrein van een nummer van Nat King Cole, een nieuwe naam: Candy.

Nadat een patent voor de eerste afwasmachine is aangevraagd, lanceert Candy in 1945 een wasmachine met een laadcapaciteit van 3 kg, verwarming en een afvoerpomp. In 1954 brengt het bedrijf de Candy Matic op de markt met de leus "...tante grazie, è Candy" (hartelijk dank, het is een Candy).

Candy Bi-matic

1955/1965

In 1955 opent Candy een eerste buitenlandse vestiging in Frankrijk en in 1958 volgt een vestiging in Duitsland. In 1957 wordt de Bi-Matic gelanceerd, de eerste semi-automatische wasmachine die kan spoelen en centrifugeren. Slechts één jaar later is de Automatic Candy aan de beurt, de eerste volledig automatische wasmachine.

Tussen 1959 en 1961 wordt een nieuwe vestiging gebouwd in het Italiaanse Brugherio (MB). Er komen geavanceerde wasmachines met een ovale kuip en de mogelijkheid om de wasmachine slechts voor de helft te laden, bijvoorbeeld de Superautomatic 5 die Candy in 1963 aan het publiek presenteert.

 

Candy Stipomatic

1965/1975

De eerste afwasmachine van Candy komt in 1966 op de markt: de Stipomatic heeft drie aparte compartimenten met verschillende wasfuncties. In 1968 is de Superautomatic 98 de eerste wasmachine met 6 ecologische wasprogramma's. In 1970-1971 begint Candy dankzij de overname van Kelvinator met de productie van de eerste keukens en koelkasten.

Nieuwe Candy-producten dragen de handtekening van beroemde designers en winnen prijzen zoals de Compasso d'Oro (het gouden kompas) in 1970 voor de CANDYzionatore C23 die door Joe Colombo is ontworpen.

 

Lavabiancheria Tempovariant

1975/1985

Zuinige en milieuvriendelijke producten, daar streeft Candy altijd al naar, maar dit streven komt in 1977 duidelijker dan ooit tot uiting. In dat jaar lanceert Candy de campagne No Waste, met de slogan "Candy helpt u om niets te verspillen. Het licht, de spullen, het wasmiddel." Op het gebied van koelkasten is Candy de eerste die de nieuwe No Frost-technologie toepast om ijsvorming te voorkomen. Verder maakt Candy nieuwe wasmachines die dankzij nieuwe kuipen en roestvaststalen trommels robuuster zijn dan ooit.

In 1981 brengt Candy de T3 op de markt, de eerste diepvriezer met 3 compartimenten die elk een andere temperatuur hebben.

Combichef

1985/1995

In 1985, ter gelegenheid van hun 40ste verjaardag, verwerft Candy twee grote Italiaanse merken, namelijk Zerowatt en Gasfire. In deze periode opent Candy fabrieken over de hele wereld en worden steeds nieuwe grote bedrijven overgenomen, zoals Rosiéres (marktleider kookproducten), Mayc-Otsein (wasmachines met bovenlader) en Iberna (koelkasten): zo ontstaat de innovatieve Combichef, de eerste oven waarin traditioneel koken en koken met microgolven wordt gecombineerd.

Ruimtebesparende wasmachines zoals Slimmy en Holiday hebben in deze periode veel succes.

Lavastoviglie Candy Futura

1995/2005

In 1995 bestaat Candy een halve eeuw en dat vieren ze door Hoover European Appliances over te nemen, de Europese leider op het gebied van stofzuigers. Met de komst van het nieuwe millennium krijgt Candy een nieuw logo en blijft het bedrijf groeien: in 2002 levert Candy producten aan 111 landen.

In datzelfde jaar ontstaat de slogan "Candy can do", die nu nog steeds wordt gebruikt.

In 2004 behaalt Candy een record met de afwasmachine Candy Futura, waarin tot 15 couverts kunnen worden afgewassen. Tijdens deze periode gaat Candy ook naar China en opent er de vestiging in Shanghai.

Lavabiancheria GrandÓ Candy

2005/2010

In 2005 bestaat Candy 60 jaar en neemt het bedrijf Vyatka over, de Russische marktleider op het gebied van wasmachines. In maart 2006 lanceert Candy de GrandÓ, de wasmachine met de grootste vulopening op de markt. In juni van dat jaar verwerft Candy het merk Jinling, de Chinese marktleider in wasmachines en het daaropvolgende jaar wordt het Turkse SUSLER aan de Candy Group toegevoegd, een specialist in kookproducten.

In 2009 doen inductiekookplaten hun intrede en wordt de Duo gelanceerd: een afwasmachine en multifunctionele elektrische oven samen, binnen de standaardafmeting van één apparaat. 2010 is het jaar waarin drogers een revolutie doormaken dankzij EasyCase: een reservoir achter de vulopening dat condenswater opvangt.

Forno microonde Candy Ego

2011/2013

In 2011 presenteert Candy de GrandÓ Evo met Mix Power System-technologie die zowel op 20° als op 40° kan wassen. Voor de keuken komt Candy met de Prodige, een dubbele oven met dubbele ventilator, waardoor voedsel tegelijk op twee verschillende temperaturen kan worden bereid.

In 2012 wordt een nieuwe fabriek voor wasmachines geopend in China. Op het gebied van wasmachines met bovenlader presenteert Candy de Evo Plaisir met Gentle Touch Opening. Revolutie in de keuken: met de Krio Vital Evo-koelkasten kan het voedsel dankzij de No Frost Bio-technologie en het Air Control-systeem beter worden bewaard; de inductiekookplaat wordt FLEXI, met modulaire kookzones; ovens krijgen de grootste capaciteit op de markt, namelijk 78 liter.

In 2013 voegt Candy aan de afwasmachine EvoSpace ruimte toe voor 8 grote stukken servies dankzij Maxi Plates. In dit jaar komen ook de EGO-magnetrons op de markt: karakteristiek, in 5 kleuren en met een vintage feel.

Candy Simpli-Fi

2014/2015

In 2014, breekt de GrandÓVita-wasmachine een record met de meest effectieve wastrommels dankzij het Mix Power System +: perfecte gewassen wasgoed in slechts 59 minuten; ovens en de Elite-kookplaat krijgen een uniek en geraffineerd ontwerp; de EvoSpace-afwasmachine heeft een capaciteit van 16 couverts en is de nummer één op het gebied van capaciteit en flexibiliteit; de was-droogcombinatie Alisè wast 8 kg en droogt 5 kg bij een breedte van slechts 45 cm; diepvriezers worden Maxi, met een hoogte tot 2 meter.

In 2014 verschijnt ook simply-Fi, de eerste volledige reeks apparaten die aangesloten zijn op wifi. In 2015 viert Candy dat het 70 jaar geleden is dat de eerste volledig Italiaanse wasmachine werd geproduceerd en bereidt het bedrijf zich voor om dit met veel nieuwigheden te vieren.

Onderzoek en innovatie

De Candy Group blijft zich verbeteren en technologie omzetten in gebruiksvriendelijke systemen die zijn ontworpen om het leven gemakkelijker te maken. Het centrum voor innovatie, onderzoek en ontwikkeling bevindt zich in het Italiaanse Brugherio (MB).

In de digitale wereld van vandaag opent Candy de deur naar een nieuwe manier van leven met apparaten die op een directe, eenvoudige en intuïtieve manier communiceren.

Via onderzoek en ontwikkeling heeft de Candy Group simply-Fi gerealiseerd, het eerste volledige assortiment apparaten die zijn aangesloten op wifi en van op afstand met gebruikers kunnen communiceren, wat hun leven gemakkelijker maakt.

Kwaliteit en milieu

De Candy Group werkt met herbruikbare materialen voor elk onderdeel van de producten en hun verpakking en heeft actief meegewerkt aan het vaststellen van de AEEA-richtlijn voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur.

Door gebruik te maken van nieuwe technologieën kon de groep voldoen aan twee prioriteiten: klanttevredenheid en zorg voor het milieu. Bij de productieprocessen is rekening gehouden met de reductie van emissies. Zo voldoet Candy aan de regelgeving in de verschillende landen en verbruiken de huishoudelijke apparaten minder energie.

 

 

De Candy Group, met volledig particulier kapitaal van de familie Fumagalli, is een van de Europese leiders op het gebied van grote huishoudelijke apparaten: wasmachines, afwasmachines, was-droogcombinaties, drogers, koelkasten, diepvriezers, kookplaten en ovens, zowel ingebouwd als vrijstaand, die uitstekend presteren en waarbij aandacht is besteed aan de ecologische waarden.

De basis van alles is de klanttevredenheid: klanten kunnen met al hun vragen en wensen terecht bij de meer dan 2000 servicecentra in Europa. De Candy Group opereert met de internationale merken Candy en Hoover en de nationale merken Hibernate, Jinling, Hoover-Otsein, Rosières, Süsler, Vyatka, Zerowatt, Gasfire en Baumatic.

 

CANDY HOOVER BELGIUM SA / NV

162b Haachtsesteenweg – 1820 Melsbroek

P. IVA BE 403.224.149

Tel. +32-2-7529.410 - Fax +32-2-7514.224