Vragen voor Candy
Terug naar blog

Hoe kan ik het glas aan de binnenkant van de oven schoon houden?

Hoe kan ik het glas aan de binnenkant van de oven schoon houden?

Niemand maakt graag de oven schoon! Vooral als u chef-kok bent, weet u dat vet- en olieresten geen pretje zijn. Het is ongetwijfeld een van de meest uitdagende huishoudklussen, maar met een paar eenvoudige tips doet u het in een handomdraai.

Waarom is het zo belangrijk om het glas aan de binnenkant schoon te houden?

Het glas aan de binnenkant van de ovendeur schoonhouden is cruciaal om uw gerecht in de gaten te kunnen houden, maar ook omdat vuil en vet op het glas de nauwkeurigheid van de bereiding en de kwaliteit en hygiëne van het voedsel kan beïnvloeden.

Goede gewoonten voor een glanzende oven

Voorkomen is beter dan genezen, dus na elk gebruik even snel schoonmaken is een goede gewoonte. Hoe? Laat de ovendeur volledig afkoelen en haal een vochtige vaatdoek over het glas om het vet zacht te maken en te verwijderen. Gebruik een kleine spatel om achtergebleven vuil weg te halen. Spoel tot slot met water.

Hoe kunt u het glas aan de binnenkant van de ovendeur het beste schoonmaken?

Om het glas grondig schoon te maken, moet u de ovendeur als volgt verwijderen:

  • open de ovendeur en vergrendel de scharnieren zoals weergegeven op de afbeeldingen;

  

  • verwijder de schroeven en de metalen bovenklep door deze naar boven te trekken (zie afbeelding);

  

  • haal tot slot, zoals weergegeven op de volgende afbeeldingen, het glas aan de binnenkant van de oven, zodat u het vervolgens kunt schoonmaken;

  

  • vergeet niet om alle onderdelen na het schoonmaken weer in de juiste volgorde terug te plaatsen en de scharnieren te ontgrendelen zoals hieronder weergegeven.

Welke producten kunt u voor het schoonmaken gebruiken?

Behalve met de bestaande schoonmaakmiddelen, kunt u de meest hardnekkige vetresten verwijderen met een ontvettend mengsel op basis van water en zuiveringszout (dosis: 300 g zuiveringszout en 0,10 liter water). Breng het mengsel aan op het glas nadat u er met een doek gedrenkt in heet water overheen bent gegaan, om het minder vastzittend vuil te verwijderen.

Verspreid het mengsel op het glas aan de binnenkant en laat het vijftien minuten intrekken voordat u het zorgvuldig met een zachte vochtige doek verwijdert. Om het glas te laten glanzen, kunt u eindigen met een beetje witte azijn dat u vijftien minuten laat zitten.

Een schone, gebruiksklare oven

Met behulp van onze tips maakt u de oven in een handomdraai perfect schoon.

01/02/16
Categorieën: