Vragen voor Candy
Terug naar blog

Ik denk eraan om een droger te kopen, maar ik ben bang dat deze kleding kan beschadigen en de kosten zullen oplopen. Klopt dat?

Ik denk eraan om een droger te kopen, maar ik ben bang dat deze kleding kan beschadigen en de kosten zullen oplopen. Klopt dat?

Een droogtrommel maakt u het leven gemakkelijker, vooral tijdens natte en koude periodes, wanneer het drogen van wasgoed erg lastig kan zijn. Er zijn veel misvattingen en mythen die uit de wereld moeten worden geholpen en er is nog veel te leren over dit populaire en gewaardeerde toestel.

Beschadigt de droger kleding of laat deze kleding sneller slijten? Nee, een droger draagt zorg voor uw kleding.

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, beschadigt een droger kleding niet. De nieuwe modellen met warmtepomptechnologie drogen bij lagere temperaturen dan traditionele condenssystemen en dragen hierdoor beter zorg voor de vezels, en behouden de integriteit van de stoffen. Er zijn drogers op de markt met programma's die speciaal zijn bedoeld voor de meest delicate stoffen zoals wol, en die hiervoor de belangrijke certificering van The Woolmark Company hebben verkregen. De nieuwe GrandÓ-lijn van Candy is hiervan een mooi voorbeeld.

Dankzij functies als Easy Iron, hoeft u soms zelfs niet eens meer te strijken.

Grote laadcapaciteit en weinig verbruik: verbruikt een droger veel stroom?

Sommige drogers kunnen tot wel 10 kg wasgoed in één keer drogen, waardoor u tijd en energie bespaart. Hebt u slechts een paar kledingstukken? Geen probleem. De meest innovatieve modellen zijn uitgerust met vochtsensoren die de droogtijd en het waterverbruik kunnen aanpassen aan de hoeveelheid wasgoed en het gewenste droogprogramma.

Als u een volledig geladen droger met energieklasse A gebruikt, kost een droogcyclus u minder dan 50 cent. Voor de prijs van een kop koffie kunt u uw droger dus drie keer laten draaien! Er bestaan zelfs modellen tot energieklasse A++ waarmee u nog meer energie bespaart.

Duurt het lang voordat de droger het wasgoed heeft gedroogd?

Een normale cyclus duurt ongeveer twee uur en u kunt tot 10 kg wasgoed drogen. Er zijn ook snelle programma's waarmee uw kleding in 40 minuten droog is en klaar om te dragen, of specifieke droogprogramma's voor bepaalde stoffen die een kortere droogtijd vereisen. Bij nieuwere modellen die zijn voorzien van tijdprogramma's, kunt u de droogtijd sowieso zelf instellen.

Zijn de waterreservoirs moeilijk te legen?

Sommige modellen hebben lange en onpraktische reservoirs met condenswater, die tijdens het legen wel eens kunnen overlopen.

Candy-modellen zijn voorzien van de gepatenteerde EasyCase, een comfortabel reservoir aan de binnenkant van de vulopening, dat met een ergonomisch handvat kan worden verwijderd en zo snel en eenvoudig kan worden geleegd. Het condenswater dat tijdens de droogcyclus ontstaat, kan in het huishouden opnieuw worden gebruikt, bijvoorbeeld om te strijken of om planten water te geven.

De perfecte vriend voor uw wasmachine

Overweeg een droger met dezelfde laadcapaciteit als uw wasmachine, zodat ze elkaar aanvullen. Met de nieuwe drogers van Candy kunt u de twee producten combineren door ze naast elkaar te zetten of door ze stevig en stabiel bovenop elkaar te plaatsen met behulp van een speciale verbindingsset. Zo maakt u optimaal gebruik van de beschikbare hoogte en nemen de apparaten minder ruimte in beslag. Een droger kunt u trouwens overal kwijt, want er is geen waterafvoerslang voor nodig.

25/01/16
Categorieën: