Vragen voor Candy
Terug naar blog

Klopt het dat wassen met een afwasmachine minder water verbruikt dan wassen met de hand?

Klopt het dat wassen met een afwasmachine minder water verbruikt dan wassen met de hand?

Veel vaat en weinig tijd of zin om de afwas te doen: dat zijn de redenen waarom u ervoor kiest een afwasmachine aan te schaffen. Verbruikt deze afwasmachine meer of minder water dan traditioneel afwassen met de hand? Laten we dat samen uitzoeken.

Afwasmachine of met de hand wassen?

Hoewel met de hand wassen in het verleden als duurzamer werd gezien, heeft een onderzoek van de Universiteit van Bonn in Duitsland aangetoond dat dit niet klopt: om de vaat van een diner met 12 personen met de hand te wassen, is ongeveer 103 liter water nodig, terwijl een volledig geladen afwasmachine van de nieuwe generatie met ruimte voor 16 couverts daar slechts 10 liter voor nodig heeft en een afwasmachine met ruimte voor 6 couverts slechts 6 à 7 liter.

De nieuwste apparaten voor een grotere energiebesparing

De nieuwste modellen met energieklasse A+++, A++ of A+, zoals alle modellen van Candy, verbruiken ook minder energie. U kunt tot wel 70% energie besparen in vergelijking met modellen met energieklasse A. Sommige modellen afwasmachines hebben ook een aantal ECO-programma's om nog meer te besparen en automatische programma's die met behulp van een sensor de instellingen aanpassen aan hoe vuil de vaat is.

Een paar afwastips

 Als u ervoor kiest om een afwasmachine te kopen, kunt u met een paar eenvoudige stappen nog meer water besparen.

Gebruik de voorwascyclus zo weinig mogelijk en laat de afwasmachine alleen draaien wanneer deze vol zit. Met sommige afwasmachines kunt u meer dan 200 stukken vaat wassen, zelfs grote stukken als braadpannen, kookpitroosters, ovenschotels en tot 8 grote pizzaplaten van 34,5 cm, naast alle vaat die u normaal dagelijks van ontbijt tot diner verzamelt.

Als het vuil nog niet is aangekoekt of de machine niet vol is geladen, kunt u de ECO-opties (functies of knoppen op sommige modellen afwasmachines) gebruiken die die de duur van het basisprogramma met gemiddeld 25% verkorten om tijd en energie te besparen.

Uitstekende prestaties en een lange levensduur

Voor de beste resultaten en een langere levensduur van uw afwasmachine, is het belangrijk dat u er zorg voor draagt en deze goed onderhoudt. Vergeet bijvoorbeeld niet om het filter regelmatig schoon te maken en zout toe te voegen aan het reservoir om kalkaanslag te voorkomen. Er zijn echter ook modellen met een zelfreinigend filter die zo weinig mogelijk onderhoud vergen. Op deze manier blijft uw afwasmachine nog lang goed werken.

Vaat moeiteloos schoonmaken

Een afwasmachine maakt uw leven gemakkelijker en helpt u om uw waterverbruik te beperken: volg ons advies en zie de verandering met eigen ogen!

11/01/16
Categorieën: