Vragen voor Candy
Terug naar blog

Mijn wasmachine met voorlader is aan vervanging toe. Kan ik kiezen voor een ruimtebesparend apparaat zonder concessies te doen aan wascapaciteit en efficiëntie?

Mijn wasmachine met voorlader is aan vervanging toe.

Een product op maat: er is er een voor elke behoefte.

Waarmee moet u rekening houden bij het kopen van een wasmachine?

Denk na over de capaciteit die u nodig hebt, maar ook over de ruimte waar u uw wasmachine kunt plaatsen.

Maak een schatting van de hoeveelheid wasgoed die op basis van uw gewoonten moet worden gewassen. Dankzij het zeer uitgebreide assortiment modellen bestaat er voor elke behoefte, capaciteit en ruimte een oplossing.

Als u vaak kleine wasjes draait, is een capaciteit van 5 kg voldoende, terwijl u voor grotere ladingen beter kunt kiezen voor modellen met een grotere laadcapaciteit. Er bestaan wasmachines met een standaarddiepte (58-60 cm) die tot 10 kg wasgoed wassen.

De diepte van wasmachines varieert van supersmal met een diepte van slechts 33 cm om tot 5 kg wasgoed te wassen, tot smal met een diepte van 40 cm en een capaciteit van 7 kg, tot standaard met een diepte van 58-60 cm en een capaciteit van 10 kg.

Zorg dat u genoeg ruimte hebt om de deur van de wasmachine te openen. Als alternatief kunt u kiezen voor een wasmachine met bovenlader.

Hebt u meer dan voldoende ruimte, vergeet dan niet dat de ruimere wasmachines u meer gebruiksflexibiliteit bieden. Dankzij een sensor die de lading meet, kunt u grote stukken (zoals gewatteerde jassen en dekbedden) even efficiënt wassen als een kleine lading zonder water of energie te verspillen.

Denk aan de energiebesparing

Kijk voordat u een nieuwe wasmachine koopt altijd naar het energielabel. Dankzij de pictogrammen en standaardweergave kunt u de functies van wasmachines vergelijken. De klasse met de beste efficiëntie is energieklasse A+++, waarmee u tot 70% minder energie verbruikt dan met energieklasse A.

Welke nuttige tips kunt u volgen om zo efficiënt mogelijk te wassen?

Laad uw wasmachine correct en zonder zorgen.

Onderzoek toont aan dat gebruikers slechts 60% van de laadcapaciteit benutten. Maak u zich geen zorgen als dit ook bij u het geval is. De nieuwe wasmachines zijn voorzien van een detectiesensor die automatisch de lading weegt en de wastijd en het energiegebruik aanpast om zo weinig mogelijk te verspillen.

Kies het juiste programma

Kies het programma dat geschikt is voor uw wasbeurt. Tegenwoordig bestaan er snelwasprogramma's waarmee de was effectief en in minder dan een uur wordt gedaan en waarmee verschillende stoffen en kleuren samen kunnen worden gewassen.

Er zijn ook specifieke programma's voor bepaalde stoffen als katoen of spijkerstof, of voor delicate stoffen als zijde en wol.

Voor noodsituaties heeft Candy supersnelle cycli mogelijk gemaakt: van 44 tot 30 minuten en zelfs 14 minuten.

Kan technologie u met uw wasmachine helpen?

Een slim apparaat

Als u uw wasmachine op elk gewenst moment wilt laten draaien en zelfs vanuit huis wilt kunnen bedienen, kunt u kiezen voor een model uit de simply-Fi-lijn: dankzij de Wi-Fi-technologie en de gratis app (iOS en Android), kunt u uw smartphone of tablet gebruiken als afstandsbediening voor uw wasmachine.

02/01/16
Categorieën: